Campus Virtual
Search
Close this search box.

‘Palau de vent’: tots som Ulisses

Del 4 de novembre al 9 de gener. L’artista i professora de BAU Lúa Coderch inaugura al Tecla Sala l’obra guanyadora del Premi de Videocreació 2020

Milers d’anys després, els ecos d’herois mitològics i epopeies fantàstiques ressonen encara entre nosaltres. Ens emocionen i ens criden amb una intensitat particular.

Si Ulisses va navegar a la deriva durant deu anys intentant tornar a casa després de la caiguda de Troia, també avui homes i dones avancem entre el desconcert i el soroll del món contemporani.

La desorientació és precisament l’eix de la nova proposta de l’artista i professora de BAU Lúa Coderch. Palau de vent s’inaugura dijous 4 de novembre al Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat en el marc del Festival Loop.

La peça, guanyadora del Premi de Videocreació 2020 ex aequo amb Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por de Mireia Sallarès, es podrà veure fins al 9 de gener.

 

 

Una tragèdia sense heroi

Palau de vent parteix d’un projecte anterior de l’autora, Shelter, on Coderch explora la desorientació entesa en un sentit vital i amb relació a la crisi de grans relats com la família, el progrés i l’amor romàntic. Aleshores, l’artista es preguntava: “Què pot ser una bona vida, avui? Què ens dona sentit?”

La videoinstal·lació, de la qual el públic participa en primera persona, pren l’estructura de la tragèdia clàssica, però sense heroi ni lliçó final. És la història d’un viatge en cotxe anant a buscar la sortida del sol, amb la companyia d’uns personatges dubtosos que fan el paper del cor, tot i que es limiten a cants de sirena.

 

 

En una entrevista amb el Departament de Cultura, Coderch afirmava que “la desorientació és un dels problemes de fons del nostre temps i, sense dubte, connecta amb el que estem experimentant actualment de manera col·lectiva.”

I afegia: “Crec que l’art és un laboratori de sentit i que la pràctica artística el que fa és treballar imaginant altres possibilitats, altres maneres de ser al món i de relacionar-nos entre nosaltres.”

 

 

BAU entra al palau

Al llarg de la realització de l’obra, Coderch ha comptat amb la col·laboració de diverses membres de la comunitat BAU, entre elles la investigadora i docent Mafe Moscoso, en el paper del cor juntament amb Ikram Bouloum i Sonia Fernández Pan.

També hi ha participat les alumni Huaqian Zhang i Paula Illescas, en tasques de producció, i Irene Plaza i Anna Andreví.

Gràcies al Premi de Videocreació, Palau de vent es podrà veure a tots els Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya, en ciutats com Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, L’Hospitalet, Mataró, Vic i Amposta.

 

Palau de vent
Centre d’Art Tecla Sala (Avinguda Josep Tarradellas i Joan, 44, L’Hospitalet)
Del 4 de novembre al 9 de gener
Inauguració: dijous 4 de novembre, 19:00
Festival Loop
Del 9 al 21 de novembre

 

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

3 dies ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

4 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

5 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

6 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega