Campus Virtual
Search
Close this search box.

+Moments: un viatge a l’interior de l’art

BAU i Can Felipa presenten una nova edició del programa de col·laboració, que comptarà amb les artistes Irene Angenica i Mar Reykjavik

“Una finestra oberta a la possibilitat de representar la vida i els records de cada trajecte, partint de l’abstracte de qualsevol emoció per portar-lo al terreny de l’artístic”.

Amb aquesta frase de la historiadora de l’art i comissària Semíramis González, l’alumni de BAU Laura García sintetitza perfectament l’esperit i la voluntat del programa +Moments.

Una col·laboració artísticoeducativa entre BAU i Can Felipa Arts Visuals que té l’objectiu d’acostar l’art i els seus processos a les noves generacions.

 

 

Amb la guia de l’artista i professora de BAU Carla Boserman, coordinadora de l’Àrea d’Art del centre, el programa organitza trobades entre estudiants i artistes, comissaris i dissenyadors amb projectes en curs a Can Felipa.

Aprendre com es gesta professionalment un procés creatiu, quines metodologies de treball s’empren i com funciona globalment el circuit artístic són algunes de les fites d’una iniciativa molt ben valorada per totes les parts i que enguany celebra la tercera edició.

La condemna de la feina i la salvació del cos

Les artistes que participaran en +Moments al llarg del primer semestre del curs 2021-22 són la siciliana Irene Angenica i la saguntina Mar Reykjavik.

Angenica, cofundadora de la plataforma CampoBase, presentarà el projecte de comissariat Never shall we labour (Mai no hauríem de treballar), una reflexió sobre la feina i la precarietat laboral des d’una perspectiva artística, activista i social sense renunciar a la ironia i la crítica.

La gràfica de l’exposició és obra dels alumni de BAU Paula Illescas i Sergio Lairisa, guanyadors de l’última convocatòria de Can Felipa Arts Visuals en l’apartat de Comunicació gràfica, i precedits per les també alumni Montse Arderiu i Miranda Pérez-Hita.

 

 

D’altra banda, Reykjavik, especialitzada en imatge en moviment, instal·lació i acció, compartirà els fonaments de la seva pràctica artística: “Fer és la millor manera de pensar. Només des del cos podrem salvar la imatge digital. M’interessa hibridar, obrir. Les coses. Això, allò altre.”

El curs passat, les artistes convidades van ser Mònica Planes, María Alcaide i Cristina Spinelli.

Un viver d’artistes i creativitat

Amb la nova edició del programa +Moments, BAU i Can Felipa consoliden el seu vincle i es reforcen com a agents (trans)formadors i integradors al barri.

Així ho confirma Laura García, destacant el valor de conèixer de primera mà la praxi artística professional: “És bonic descobrir d’on neixen els projectes i endinsar-nos en les entranyes de cadascun d’ells, a més de poder conèixer i parlar amb les persones que hi ha al darrere, les que fan que tot es mogui i prengui la direcció correcta. Ha estat meravellós escoltar artistes, dissenyadores i comissàries i compartir-hi preguntes i converses de manera tan horitzontal.”

 

Fragment del quadern de notes de l’alumni Laura García durant l’edició 2020-21 de +Moments
Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

4 dies ago

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

5 dies ago

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

2 setmanes ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda