Una cinquena part de la població refugiada del món són palestins —5,6 milions de persones. Des de fa dècades, l’associació UNRWA vetlla pels drets de la comunitat palestina refugiada al Pròxim Orient. Finançada per les Nacions Unides, l’entitat desenvolupa projectes educatius, sanitaris i humanitaris a Síria, Líban, Jordània, la franja de Gaza i Cisjordània, i dona feina a més de 30.000 persones.
En el marc de la seva estratègia divulgadora, la seva filial catalana organitza el cicle de conferències La justícia ambiental a Gaza, que tindran BAU com a escenari i col·laborador principal mitjançant el departament de Recerca. Les sessions tractaran temes de plena actualitat com la gestió de la pandèmia, la crisi climàtica i la igualtat de gènere.
La segona conferència, que tindrà lloc l’11 de novembre de 18:00 a 20:00, reflexionarà sobre la capacitat de l’art i la creativitat com a eines de transformació social. En total sintonia amb la visió del disseny de BAU, UNRWA confia en les experiències i aprenentatges artístics com a formes de generar coneixement i de repensar la posició de cadascú amb relació als altres i el seu entorn.
L’acte comptarà amb la participació del professor de BAU Frank María, coordinador del Departament d’Audiovisual i dels màsters en Animació Stop Motion i en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius.
Un enllaç entre Palestina i Catalunya
UNRWA treballa a Catalunya amb dos objectius fonamentals: informar la societat catalana sobre la situació que viu la població refugiada palestina i difondre la tasca humanitària i de protecció que l’entitat realitza des de fa més de 65 anys.