Les persones passem la major part del temps en espais interiors, però quan parlem de com l’entorn condiciona la nostra salut, sovint pensem en factors relacionats amb espais exteriors, com la qualitat de l’aire, les zones verdes o el soroll.
Cada vegada més, l’arquitectura i el disseny d’interiors tenen en compte els aspectes que incideixen en el benestar de les persones. Com s’aconsegueixen interiors saludables i lliures de tòxics? Quin paper hi juga el disseny? Quines competències requereix el domini de la saludabilitat?
Amb l’objectiu de debatre aquestes i altres qüestions, el Postgrau en Disseny d’Interiors Saludables organitza el BAU Talks El disseny d’interiors des d’una òptica saludable.
Hi participarà la biòloga Elisabet Silvestre i els arquitectes i professors de BAU Sònia Hernández-Montaño i Jordi Planelles.
La sessió tindrà lloc el dilluns 14 de juny a les 18:00 a l’Espai polivalent de BAU de forma gratuïta i amb inscripció prèvia. També es podrà seguir en directe via streaming.
Tres experts en interiors saludables
Elisabet Silvestre és doctora en Biologia, màster en Biologia Humana i en Bioconstrucció i experta en Biohabitabilitat. Ha treballat en diferents hospitals i centres sanitaris de Barcelona i ha estat cap de servei de Citogenètica i Biologia Molecular. És autora de diversos llibres, entre els quals Vivir sin tóxicos. Cómo ganar bienestar y salud en tu vida cotidiana (RBA, 2014), que va obtenir un ampli ressò mediàtic. Actualment exerceix de docent en diversos màsters i postgraus, imparteix conferències i assessora professionals de la salut i l’arquitectura en matèria de biohabitabilitat.
Sònia Hernández-Montaño és arquitecta, màster en Bioconstrucció i especialista en arquitectura saludable. Des de fa onze anys coordina el despatx Arquitectura Sana, especialitzat en arquitectura i salut. Actualment és coordinadora del grup de treball Arquitectura i Salut del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i col·labora amb el Postgrau en Disseny d’Interiors Saludables de BAU.
Jordi Planelles és arquitecte, màster en Bioconstrucció i especialista en materials, construcció i rehabilitació. El 2001 va fundar amb la professora de BAU Mariona Genís l’estudi Genís-Planelles, especialitzat en arquitectura de proximitat, històrica i patrimonial i amb una llarga trajectòria en equipaments públics i projectes residencials. Actualment és el coordinador del Postgrau en Disseny d’Interiors Saludables de BAU.