Campus Virtual
Search
Close this search box.

Sergio Lairisa, finalista de la 4a edició dels premis gaudeamusProjecta

L’alumni del Grau en Disseny és un dels 24 finalistes amb el seu projecte ‘Al pie de la letra’, que uneix disseny i llenguatge

L’alumni del Grau en Disseny Sergio Lairisa és un dels 24 finalistes de la quarta convocatòria dels premis gaudeamusProjecta amb el projecte Al pie de la letra. Els guardons, atorgats pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, reconeixen l’excel·lència acadèmica dels treballs finals de graus en disseny gràfic de centres d’arreu de l’Estat.

Entre els criteris de l’organització a l’hora de seleccionar i premiar els projectes presentats, destaquen les aportacions conceptuals, la innovació, la inclusió de criteris ètics i responsables i l’aplicació d’un disseny compromès i inclusiu.

 

 

El jurat de l’edició d’enguany, format per docents, professionals i personalitat rellevants del sector, ha seleccionat 24 projectes, que competiran en cinc categories: Humana, Innova, Identia, Natura i Projecta. Els vencedors es coneixeran el 16 de juny.

 

Una publicació sobre disseny i llenguatge

Al pie de la letra parteix de l’interès per la visió del llenguatge des del disseny i reivindica l’aportació dels dissenyadors en la investigació i l’estudi de les llengües. El projecte explora les polítiques del llenguatge occidental i del seu context actual, i reflexiona sobre convencions culturals com el sentit de lectura, l’ús dels emojis i la força dels símbols. Lairisa respon a aquestes inquietuds amb una publicació que inclou reflexions i investigacions de dissenyadors de referència com Jan Tschichold, Adrian Frutiger, Gerard Unger, Joan Costa, o Ruben Pater.

El projecte també és un dels deu finalistes de BAU als premis Laus, concedits per ADG-FAD, en la categoria Estudiants.

 

 

BAU renova l’idil·li amb gaudeamusProjecta

És la tercera vegada que treballs finals del Grau en Disseny de BAU són seleccionats per gaudeamusProjecta. El 2019, l’alumni Marina Colell va guanyar el premi al Millor Projecte Final de Grau amb La Simfonia del Cosmos i Clara Vidal va obtenir un dels accèssits amb Entiende y Aprende. El 2020, el també alumni Lucas Suárez va guanyar el Premi Especial Tecnia gràcies al projecte This isn’t just a poster.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

“Salud y Diseño II”, nova publicació amb la participació de docents de BAU

1 hora ago

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

6 dies ago

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

7 dies ago

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

7 dies ago

Noticias relacionadas

“Salud y Diseño II”, nova publicació amb la participació de docents de BAU

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

El IX Col·loqui Internacional d’Investigadors en Disseny comptarà amb Serafín Álvarez, docent en Disseny i Belles Arts

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema