Campus Virtual
Search
Close this search box.

Viure i comprar amb consciència, un BAU Talks amb Òscar Camps (Open Arms)

Dijous 22 d'abril, 18:00. El fundador de l'ONG i Enric Batlle (Batllegroup) debatran sobre la implicació social de les marques

Òscar Camps, el fundador i rostre visible de la plataforma humanitària Open Arms, serà el gran protagonista de la nova sessió del cicle de xerrades BAU Talks, Open Arms i l’activisme de marca. L’acte tindrà lloc de forma presencial el dijous 22 d’abril a les 18:00 a l’espai polivalent de BAU inscripcions ja obertes. També es podrà seguir en directe via Zoom.

Camps estarà acompanyat del dissenyador Enric Batlle, cofundador de BAU, fundador i CEO de l’estudi Batllegroup i director del Màster en Disseny de Branding i Packaging.

Els dos convidats conversaran sobre el consum conscient i els nous valors de les marques, impulsats per la demanda creixent de la societat.

 

Enric Batlle, CEO de Batllegroup

 

El despertar de la consciència com a consumidors serà l’eix de la sessió, on Camps i Batlle debatran com les marques busquen generar un impacte positiu, un propòsit que va més enllà de vendre un producte diferencial.

La trobada servirà també per explorar com el branding i el disseny poden ajudar a visibilitzar una causa social i solidària, fer-la créixer i projectar-la endavant i, en últim terme, contribuir a la transformació social i convidar les persones a formar part del canvi.

 

Fotografías de Open Arms: © Olmo Calvo

 

El salvavides del Mediterrani

Una de cada 18 persones que creua el Mediterrani buscant refugi a Europa mor ofegada —ja són més de 33.000 víctimes des del 1993. Més del 90% pateixen violència sexual, física i/o psicològica durant el trajecte migratori.

Davant d’aquesta realitat (el mar convertit en una gran fossa comuna), el 2015 l’empresari i activista barceloní Òscar Camps va fundar l’ONG Proactiva Open Arms per rescatar i atendre persones a alta mar. Inicialment, van treballar a Lesbos (Grècia), punt clau de la ruta de refugiats de la guerra civil siriana, i més endavant han actuat a diverses àrees crítiques del Mediterrani com a les costes d’Itàlia, Líbia i Egipte.

La seva tasca humanitària ha estat reconeguda per Unicef, el Parlament Europeu, la Generalitat de Catalunya i l’Associació Pro Drets Humans, entre altres institucions.

Més enllà dels rescats a mar obert, Open Arms centra la seva actuació en l’origen per “construir alternatives a la migració irregular a través de la informació i sensibilització comunitària”. Així, treballen per qüestionar l’imaginari de la migració il·legal, implicar el sector privat i formar la comunitat.

 

Dijous 22 d’abril
18:00
BAU, Espai polivalent
Inscripcions obertes
Streaming via Zoom

 

Fotografías de Open Arms: © Olmo CalvoFotografías de Open Arms: © Olmo Calvo Fotografías de Open Arms: © Olmo Calvo

 

Fotografies d’Open Arms: © Olmo Calvo

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

7 dies ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

7 dies ago

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

1 setmana ago

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda

Obert el període de Preinscripció Universitària per accedir als Graus en Disseny i Belles Arts de BAU

Pep Vidal, docent del Grau en Belles Arts, exposa la seva obra a l’ADN Galeria