La investigadora cultural Rosa Pera, nova cap d’estudis del Grau en Disseny

Comissària independent i professora de BAU, té una àmplia experiència en la cultura i les arts contemporànies

BAU acaba de presentar la comissària, investigadora i professora de BAU Rosa Pera com a nova cap d’estudis del Grau en Disseny, un càrrec que fins ara exercia la Dra. Marta Camps, que assumirà la direcció pedagògica dels tres cicles universitaris del centre (Grau, Màster i Doctorat, una proposta única a tot l’estat en l’àmbit del Disseny).

Llicenciada en Geografia i Història i especialitzada en Història de l’Art (UB), Rosa Pera (Barcelona, 1966) té una àmplia experiència en els camps de les arts i la cultura contemporànies. Ha comissariat exposicions de manera independent i ha col·laborat amb les principals institucions culturals del país, com La Virreina Centre de la Imatge, la Fundació Antoni Tàpies, el MACBA, el CCCB, el CaixaFòrum, el Disseny HUB, La Capella, el Bòlit de Girona (del qual va ser directora fundadora) i el Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (Sevilla).

També exerceix de crítica d’art i consultora, i és la comissària del futur Espai Gerhard de Valls i de les exposicions Dominar l’art de viure a la galeria Palmadotze, al Penedès, i Curiosidad Radical. En la órbita de Buckminster Fuller a l’Espacio Fundación Telefónica de Madrid. Actualment és doctoranda en Estudis Culturals a la UVic amb la tesi La Institució Híbrida: el disseny com un vas comunicant amb la ciència, l’art contemporani i l’arquitectura.

Amb la incorporació de Pera, el grau consolida el seu caràcter contemporani, transdisciplinari i experimental i reforça el compromís amb la transformació social. Alhora, enriqueix les quatre mencions existents —Gràfic, Moda, Espais i Audiovisual.

La nova cap d’estudis enfoca aquesta etapa professional com “una oportunitat perquè BAU reforci els vincles entre educació, cultura, ciència, art i disseny i per continuar aprenent des de perspectives creuades”, i apunta que “BAU és l’espai idoni per desenvolupar inquietuds i construir noves vies d’investigació, experimentació i de tonificació de la cultura contemporània”.

Davant d’un context global d’incertesa i expectativa, Pera creu que “el disseny ens ha de permetre transformar estructures, processos i sistemes a través del pensament, la investigació i l’acció”.

A l’hora de projectar les dissenyadores i dissenyadors del futur, la nova cap d’estudis imagina “persones amb una curiositat infinita, molt flexibles i versàtils, capaces d’escoltar i treballar plegades i de contribuir al benestar de la societat des de la creativitat, una actitud propositiva i esperit crític i poder de resiliència”.

D’acord amb el caràcter obert i transversal de BAU, Pera es compromet a crear “equips totalment transdisciplinaris, capaços de treballar en diferents sensibilitats, amb una visió àmplia i molta ambició”.

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

BAU se’n va de ruta: aquestes són les dates dels salons d’orientació universitaris d’aquest curs

1 setmana ago

Les capçaleres a la 57ª edició del Festival de Sitges tenen la marca BAU

1 setmana ago

El docent Mario Santamaría viatja fins a Berkeley per mostrar el seu projecte “Internet Tour”

1 setmana ago

HAUS inaugura en gran amb l’exposició “Speechless” de Claire Fontaine

1 setmana ago

Noticias relacionadas

BAU se’n va de ruta: aquestes són les dates dels salons d’orientació universitaris d’aquest curs

Les capçaleres a la 57ª edició del Festival de Sitges tenen la marca BAU

El docent Mario Santamaría viatja fins a Berkeley per mostrar el seu projecte “Internet Tour”

HAUS inaugura en gran amb l’exposició “Speechless” de Claire Fontaine

Tornen els graus universitaris, noves coordinacions de màsters i més oferta online per al curs acadèmic 2024-25

La docent Irena Visa presentarà a La Capella el seu últim projecte “dedicat” a la font de Montjuïc