El Centre Cívic Can Felipa, un dels puntals culturals del Poblenou, és el punt de trobada d’artistes i estudiants de BAU gràcies a la iniciativa +Moments, sorgida del viver de projectes artístics comunitaris La(b) Felipa.
Amb la complicitat de la professora Carla Boserman, coordinadora de l’àrea d’Art de BAU, +Moments es va iniciar fa dos anys a partir de tallers de processos que consisteixen a organitzar trobades entre els estudiants i els guanyadors de la convocatòria d’Arts Visuals de Can Felipa.
L’alumnat del Grau en Disseny que es forma en diferents especialitats com escenografia, disseny, gràfica i moda es troben amb artistes, comissaris i dissenyadors perquè conegui una primera professionalització del procés creatiu, descobreixi diferents metodologies de treball i adquireixi una idea global del funcionament del circuit artístic.
Les tres sessions del curs 2019-20, marcades per la COVID-19, les van protagonitzar l’artista visual Olmo Cuña, el col·lectiu de comissàries Allelón, i les alumni de BAU Montse Arderiu i Miranda Pérez-Hita, responsables del disseny gràfic de la iniciativa.
La primera sessió del curs 2020-21, al novembre, va estar dedicada a l’artista Mònica Planes, amb una proposta concebuda en dues parts. La primera va tenir lloc en la seva exposició Construccions filials. La formigonera i el ciment, adaptada a les restriccions de la pandèmia, que no permeten fer visites comentades. Sense renunciar a la presencialitat, ja que les visites individuals estan permeses, l’artista va gravar una pista d’àudio per als estudiants.
En aquest relat de veu, Planes els va acompanyar en la visita a l’exposició malgrat la seva absència. La segona part del projecte es desenvoluparà durant el primer trimestre del 2021 al taller de l’artista, a l’Hospitalet de Llobregat, per entrar de ple en el seu procés de treball.
Per a la segona sessió, al gener, l’artista convidada María Alcaide ha presentat el projecte multidisciplinari Carne de mi carne, que es desenvoluparà durant el 2021. Es tracta d’una peça de vídeo experimental de llarga durada que se situa entre el documental de ficció i el retrat familiar, en què l’artista investiga possibles relacions entre el patriarcat i l’alimentació.
La seva proposta es va centrar a crear un grup de xat amb els estudiants on han compartit imatges dels seus àpats, i també les seves inquietuds sobre la petjada de carboni de la soja texturitzada, els rols de gènere a la cuina i a taula, i vídeos de YouTube on noies boniques i primes devoren quilos de menjar que semblen de plàstic. Aquesta sessió finalitzarà al cap d’uns dies amb una trobada entre l’artista i els estudiants a Can Felipa per comentar de manera col·lectiva les temàtiques sorgides al xat.
Per a la tercera sessió del cicle, Cristina Spinelli proposa realitzar un vídeo amb la col·laboració d’Álvaro Chior que acompanyi els estudiants en el recorregut de la seva exposició per oferir-los-en una altra perspectiva. La quarta i (de moment) última sessió del curs la protagonitzarà l’artista Ignacio García Sánchez.