Campus Virtual
Search
Close this search box.

El col·lectiu Mamalyona llança les seves màscares artesanals

Amb l'acompanyament d'ABD i BAU, Mamalyona és un projecte social d'emprenedoria liderat per mares que no renuncien a la criança

El col·lectiu Mamalyona posa a disposició de la comunitat BAU les mascaretes protectores 100% fetes a mà per elles mateixes. Acompanyades en aquesta tasca per l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i per BAU, aquestes dones s’han convertit en motor del seu propi canvi.

Mamalyona és un projecte social d’emprenedoria col·lectiva i formació, liderat per dones que no renuncien a la criança dels seus fills i filles. Mamalyona és fruit de la necessitat d’obtenir recursos perquè un grup de dones mares pogués continuar amb el seu projecte d’emprenedoria social, iniciat fa poc més d’un any amb l’acompanyament de l’ONG Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i de BAU Centre Universitari de Disseny.

El professorat de moda de BAU els van ensenyar a dissenyar productes tèxtils, patronatge, confecció i ús de la màquina, estampació i serigrafia. Amb l’ONG ABD van treballar la gestió de la cura i la conciliació, la comunicació, l’economia social i la comercialització.

 

 

Durant la pandèmia, aquest col·lectiu de dones va haver de reinventar-se i buscar alternatives a la feina. Fer màscares va ser una de les opcions més motivadores per a elles. Tots els processos necessaris per a la realització d’aquestes mascaretes han estat manuals; des de la creació dels dissenys fins al patronatge i la seva fabricació. Les mascaretes es podran adquirir a El Cub de BAU (edifici A) durant tot el mes de desembre.

El proper 15 de desembre se celebrarà la jornada online Crear en col·lectivitat amb la presentació del projecte Mamalyona. Serà una oportunitat per conèixer de prop aquest projecte social que promou la conciliació de l’emprenedoria amb la maternitat.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

34 minuts ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

2 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

3 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

4 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega