En el marc del conveni entre l’associació Moda Sostenible Barcelona i BAU, i coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, del 21 al 28 de novembre s’han organitzat un conjunt de tallers pràctics i teòrics de conscienciació sobre els residus tèxtils que generem.
El programa compta amb les ponències de Dina Bougnouch (Underground Couture) i Núria Nubiola (Back to Eco); tallers amb Marta Gaja, Jacek Gleba (Comunicació MSBCN), Silvia Jou (Seamstress Vintage), Verónica Larrain (Irema Slow Fashion) o Elisa Rodrigo (Coco la Coquette) i una taula rodona amb la participació de Sylvie Degrange (Ànima Green Design), Laura González (Resportive), Humana, Paloma López (Resportive) i Joan Santamaria (Filatures Arnau), moderada per Enric Carrera (Intexter).
Undergound Couture, cooperativa de upcycling
Entre les ponents, destaquem l’alumni Dina Bougnouch, que presentarà el seu projecte Underground Couture el 23 de novembre de 18:00 a 18:30. L’objectiu d’aquest Treball Final de Grau és, d’una banda, la realització d’un pla d’empresa sobre una cooperativa de moda que posa en pràctica els mètodes d’upcycling i economia circular, per a qualsevol individu que tingui una visió post-materialista del món.
D’altra banda, el marc teòric investiga els conceptes que intervenen en el desenvolupament del projecte i crítica les problemàtiques generades per la indústria tèxtil durant els processos de disseny i producció, amb la finalitat de conscienciar localment i per mitjans digitals de la importància d’adquirir una major sensibilitat pel que consumim.
Moda Sostenible Barcelona és una associació formada per un grup de dissenyadors de moda, proveïdors de matèries primeres, tallers de confecció, distribuïdors, botigues, periodistes i ciutadans units per demostrar que la indústria de la moda no hauria d’estar renyida amb els drets humans i el medi ambient.
L’any 2013 van crear l’associació sense ànim de lucre Moda Sostenible Barcelona, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat dels avantatges de la moda sostenible així com potenciar i estimular la seva creació, producció, venda i ús.
La seva voluntat és que la indústria de la moda sigui més responsable tant a nivell social com ambiental. Volen donar força a dissenyadores/os de moda sostenible i a iniciatives que fomentin una altra manera de fer i consumir moda, i treballen per a que la societat descobreixi que es pot vestir bé sense explotar a les persones ni danyar el planeta.
Totes les activitats seran transmeses online a través de la plataforma Zoom.