
La incidència del social en els TFGs 2020 de BAU
La pandèmia provocada per la irrupció del COVID-19 en les nostres vides ha provocat canvis en els calendaris habituals de BAU, que de manera excepcional ha programat els lliuraments dels Treballs Finals de Grau (TFGs) del 20 al 24 de juliol i del 7 al 10 de setembre de 2020.
D’entre tots els treballs presentats, volem compartir alguns d’ells que incideixen en el social, tant a nivell de les persones com en aspectes etnogràfics, antropològics, o emocionals.
Aquest és el cas per exemple de Vides Flotants, el projecte de Gina Cansell (disseny gràfic) que dóna veu a persones sense llar que en períodes de confinament, necessiten més que mai un refugi propi.
Carlos Castro (disseny gràfic) amb el seu projecte La forma liquida del disseny gràfic, reflexiona sobre el vincle existent entre els canvis socials i el disseny gràfic i que, amb el referent del sociòleg i filòsof Zygmunt Bauman, proposa un disseny gràfic líquid.
Per la seva part, Tamara Cortés (disseny audiovisual) amb Mirades de poder: estratègies cap a una militància tecnopolítica analitza com les desigualtats socials incideixen en la tecnologia i ens insta a acostar la crítica tecnològica a les organitzacions i repensar el modus operandi de l’activista actual.
Celia Mialet (disseny de moda) analitza la càrrega emocional dels objectes en el seu projecte Arqueologia quotidiana, desenvolupant peces objectes a partir de conceptes com a memòria i objectualitat.
Abril Romero (disseny de moda) realitza un estudi etnogràfic dels joves del seu entorn i reflexiona sobre la constant necessitat de la diferenciació de l’ésser humà a través de la vestimenta en el seu projecte Objectes Esteatics.
La imatge destacada correspon al projecte de Tamara Cortés