Campus Virtual
Search
Close this search box.

El curt ‘Nohay’, d’illa en illa

El film de les estudiants Malena Ibarz, Ariadna Jobani, Laura Suñé i Maria Capdevila, al Festival Internacional de Cinema de Menorca

A l’assignatura de Taller Audiovisual de tercer curs del Grau en Disseny (itinerari Audiovisual), el professor Pau Pericas va proposar als seus estudiants l’enregistrament d’una petita peça audiovisual en format bastant lliure.

Les estudiants María Capdevila, Malena Ibarz, Ariadna Jobani i Laura Suñé van pensar en un guió de ficció amb localitzacions de platja. Van volar a Eivissa i en 24 hores van aconseguir suficient metratge per a un curt. Vint-i-quatre hores en les quals van succeir moltes coses. Entre elles, la sostracció del portàtil de Suñé —amb la fortuna que els lladres van deixar la funda i els discos durs amb el material gravat— i un furt a Ibarz i Capdevila.

 

 

No gaire satisfetes del resultat, van tornar a Barcelona, van editar part del gravat basant-se en el guió i el van presentar a manera de tràiler en l’assignatura de Pericas. Malgrat haver aconseguit el lliurament, no estaven satisfetes amb el resultat i van decidir repensar el curt, no sense abans deixar reposar les imatges després de la delicada experiència que havien viscut.

Dos anys més tard, van decidir acabar-ho i ho van presentar a un parell de festivals, entre ells el Festival Internacional de Cinema de Menorca, on va ser un dels 35 treballs seleccionats per a competir en la Secció Oficial, d’entre els més de 500 curts presentats des dels cinc continents del planeta.

 

 

El proper divendres 17 de juliol, Nohay es projectarà a les 22.00 al Pati de Sant Francesc de Maó dins de la secció Balears en curt.

En la sinopsi de la fitxa tècnica del curt pot llegir-se: “Nohay, curtmetratge de ficció documental, en format 4:3, blanc i negre. Dirigit per Malena Ibarz, Laura Suñé i Maria Capdevila amb guió de Malena Ibarz. Nohay decideix emprendre un viatge cap a una petita illa. Al llarg del camí anirà trobant-se i descobrint-se però alhora, sense saber-ho, el recorregut conduirà a un final. Resulta que el viatge no el feia sol, ella l’acompanyava. Plegats exploraran els últims racons de la seva relació, intentant apreciar el fràgil equilibri que hi ha entre tancar una relació i continuar estimant-se. Nohay és un viatge que deixa al descobert la necessitat d’estimar el final d’una relació.”

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

2 dies ago

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

2 dies ago

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

1 setmana ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

1 setmana ago

Noticias relacionadas

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda