logo light logo
  • Agenda
  • Notícies
  • Coneix BAU
    • Grau en Disseny
    • Màsters i Postgraus
    • BAU Nit, Diploma en Disseny Gràfic
    • Workshops Càpsula
    • Universitat d’Estiu
Menu
mobile logo
  • Agenda
  • Notícies
  • Coneix BAU
    • Grau en Disseny
    • Màsters i Postgraus
    • BAU Nit, Diploma en Disseny Gràfic
    • Workshops Càpsula
    • Universitat d’Estiu
juny 12, 2020
Entrevistes

Service Design, una nova forma de pensar i aportar valor a les marques

Marc Segarra és un dels professors del Màster en Service Design de BAU. És consultor en creativitat i innovació centrada en les persones, amb 20 anys d’experiència professional en els quals les persones han estat el seu focus i la creativitat la seva passió. L’hem entrevistat per a que ens expliqui per què el Service Design és actualment imprescindible a les estratègies de branding de qualsevol marca o organització.

En el BAU Talks online “Què és el Service Design i com puc implementar-lo en un entorn real?” que va impartir passat 27 de maig, i després de deixar clara la importància de l’actitud de voler continuar aprenent, Marc Segarra ens defineix el concepte del Service Design com la ciència o l’estudi de l’intangible, les emocions, els desitjos, les intuïcions, la dissonància cognitiva de l’ésser humà.

Contínua amb un repàs a la història de l’evolució del mindset, i segueix parlant del Service Design Thinking que ha de convertir l’intangible en un servei a través del disseny de sistemes i processos, i de les seves diferències amb el Design Thinking, User Experience o Customer Experience. Cita exemples d’aplicació del Service Design i confirma la importància de la rellevància i de la necessitat que el disseny sigui amb i per a les persones.

Per a acabar, defineix les diferents metodologies que s’apliquen en el Màster en Service Design. Les seves conclusions són que és bo tenir una fita, (vendre, pensar un producte) però al final el que compte és el viatge en si (comprendre per a aprendre, millorar i aprendre per a poder servir).

Es pot veure i sentir la xerrada completa aquí.

 

 

Hem aprofitat l’ocasió per a xerrar amb Marc i fer-li unes quantes preguntes.

Com vas arribar al Service Design?

Va ser el 2004 quan vaig tenir el plaer de treballar al costat d’Alfons Cornella en Infonomia on em vaig adonar de la importància de les persones en els processos d’Innovació.
Després d’aquesta etapa, vaig començar a descobrir any rere any metodologies que s’acostaven a les persones i va ser el 2011 quan estant a Designit Barcelona, consultora en disseny estratègic centrada en les persones, on vaig poder començar a aplicar-ho amb grans clients que tenien la necessitat de millorar el seu servei. Es parlava de moments de la veritat, de touch points, de journeys, de blueprints, d’emocions. A partir de llavors, es va anar refinant el coneixement fins a arribar a entendre que és una disciplina que se centra en l’intangible en relació amb persones. Per tant, no se centra exclusivament en resoldre un problema o un repte concret com el fa el Design Thinking,  sinó que el Service Design Thinking tracta d’indagar, comprendre per a aprendre i oferir millores per a servir.

Què pot aportar el service design a les organitzacions?

Sobretot comprendre per a aprendre del que no veiem (intangible) i la humilitat per a afrontar el procés. Anem veient la velocitat en què transcorre tot i l’inestable que pot arribar a ser el nostre context. D’alguna manera molts de nosaltres, fins i tot moltes organitzacions, podríem arribar a dir que tot el que vivim no és com ens l’havien explicat i que més que mai estem en moments delicats que exigeixen transformació.
No estem davant un problema de gestió (de temps, de talent, de recursos, etc.), sinó davant un problema de mentalitat. Les organitzacions han de responsabilitzar-se de generar la seva pròpia originalitat i saber acostar-se als seus usuaris per a aprendre d’ells i poder tangentibilitzar, en aquest cas, la millora de l’experiència del servei.

Com veus l’educació a Espanya sobre aquest àmbit?

La situació actual ha replantejat moltes qüestions i les aglutina, fent que el problema es percebi com encara major; s’ha emfatitzat tot. L’educació està en un d’aquests punts de mira, i se li exigeix plena transformació. Se li demana que sigui capaç d’oferir un millor servei, que el nou context i perfil d’estudiant no es vegi apartat del gaudi d’aprendre. Això és una cosa que la tecnologia de per si no pot abordar. S’ha de poder dedicar temps a pensar sobre les situacions que no veiem o les evidències. Cal poder transformar l’experiència de l’aprenentatge en aquesta “Nova Normalitat”, per exemple.
Tota disciplina que atengui altres éssers humans per a aprendre d’ells i millorar la relació ha de ser impulsada per la pròpia educació. En el meu cas, va ser el Learning by Doing de la vida i tenir consciència del que es feia el que permet anar integrant aquesta nova mentalitat.
Els centres educatius han d’ensenyar a com contactar amb persones per a oferir-los la millor experiència possible a través d’un servei amb excel·lència. El context ens empeny a haver d’aprendre ràpidament el canvi de mentalitat. Personalment recomano al sector educatiu una major aposta per aquesta mena de disciplines que ajudin les persones a comprendre i a ser més empàtics amb les persones, a ser més originals i creatius per a poder aportar major valor social.

Etiquetes BAU Talks, Persones, Service Design
Comparteix:
Entrades que podríen interessar-te
gener 21, 2021
BAU Talks: Nous processos de disseny en espais
desembre 3, 2020
Un BAU Talks atípic amb Hiroaki Umeda
novembre 13, 2020
Un BAU Talks d’humor i Stop Motion amb Juan Pablo Zaramella
Noticias recientes
  • Una iniciativa artística digital reivindica els comerços emblemàtics de Barcelona
    gener 27, 2021
  • +Moments, una col·laboració de BAU i Can Felipa
    gener 25, 2021
  • ‘Apunts per a un incendi dels ulls’, nou poemari de Gabriel Ventura
    gener 21, 2021
  • ‘Inmaterial’, la revista científica de BAU
    gener 14, 2021
  • Flocon, un projecte d’alumni de BAU
    gener 12, 2021
Instagram @bau_bcn
BAU Talent multisensorial 👉🏼

[Cat] El TFG ‘Physica’ de Cristina Orozco (@cristinaorozco.dsgn) explora les relacions canviants entre tecnologia, fantasia i realitat. 

Mitjançant l’ús de programari 3D, es dissenya un entorn immersiu multisensorial a través de representacions hiperrealistes amb l’objectiu de produir plaer visual.

[Cast] El TFG ‘Physica’ de Cristina Orozco (@cristinaorozco.dsgn) explora las relaciones cambiantes entre tecnología, fantasía y realidad. 

Mediante el uso de programario 3D, se diseña un entorno inmersivo multisensorial a través de representaciones hiperrealistas con el objetivo de producir placer visual.

#BAUalumni #BAUTalent #diseñodeespacios #interiors #design #interiorsdesign #sombau #bau #TFG
MÁSTERS / POSGRADOS 2021-22 📣 Inscríbete a MÁSTERS / POSGRADOS 2021-22 📣 Inscríbete a la SESIÓN INFORMATIVA ONLINE del 28 de enero y resuelve tus dudas con lxs coordinadores de cada programa. 

➡️ Inscripción Link BIO
📅 28 de enero
⏰ 18:00 (CEST)
Photo set session! 📸 [Cat] Al plató de BAU, Photo set session! 📸 

[Cat] Al plató de BAU, els estudiants fotografien els seus projectes. 📸 Com aquest realitzat per @manuelmateospaz i @ar0hi5e per a l’assignatura Anàlisi i Teoria dels Teixits de 3r curs de l’itinerari de Moda (@bau_moda).

[Cast] En el plató de BAU, lxs estudiantes fotografían sus proyectos. 📸 Como este realizado por @manuelmateospaz y @ar0hi5e para la asignatura Análisis y Teoría de los Tejidos de 3er curso del itinerario de Moda (@bau_moda). 

#photoset #fashion #fashiondesign #designers #bau #sombau #moda
[Cat] Vols conèixer el Grau en Disseny de BAU i v [Cat] Vols conèixer el Grau en Disseny de BAU i visitar el centre? 🙋🏻‍♀️🙋🏽‍♂️T’esperem a la primera jornada de PORTES OBERTES del 2021! Inscriu-t’hi ➡️ Link bio

📅 Dissabte 30 de gener
⏰ De 10:00 a 19:00
📢 Xerrades informatives a les 10:30, 12:30 i 16:30.
➡️ Inscripcions Link bio

[Cast] ¿Quieres conocer el Grado en Diseño de BAU y visitar el centro? 🙋🏽‍♂️🙋🏻‍♀️ ¡Te esperamos en la primera jornada de PUERTAS ABIERTAS del 2021! Inscríbete ➡️ Link bio

📅 Sábado 30 de enero
⏰ De 10:00 a 19:00
📢 Charlas informativas a las 10:30, 12:30 y 16:30.
➡️ Inscripciones Link bio
All you need is... ¡el Servicio de préstamo de m All you need is... ¡el Servicio de préstamo de material audiovisual! 

[Cat] Un dels serveis més valorats de BAU és el de préstec, on trobaràs tot el que necessites per realitzar els teus projectes audiovisuals. La becària @lgoodkid t’assessorarà en tot el que necessitis.

[Cast] Uno de los servicios más valorados de BAU es el de préstamo, donde encontrarás todo lo que necesitas para realizar tus proyectos audiovisuales. La becaria @lgoodkid te asesorará en todo lo que necesites.
📣 Descubre los nuevos procesos de diseño en e 📣 Descubre los nuevos procesos de diseño en espacios y por qué el Project Manager BIM es el profesional de gran éxito en el diseño de espacios, la construcción y la ingeniería. 

➡️ Apúntate al #BAUTalks online que impartirán los arquitectos Joan Maroto y Antoni Fonseca y el interiorista Jordi Pabón.

Conocerás cómo las nuevas herramientas del #BIM permiten organizar y gestionar un proyecto desde cero atendiendo a la sostenibilidad.

📅 27 de enero
⏰ 18:00 CEST
🖥 Online
➡️ Inscripción LINK BIO

#design #interiorsdesign #interiores #architecture #arquitectura #ingenieria #engineering #master #online  @mdesignbcn
Save the date! 30/01/21 Portes obertes [Cat] Us a Save the date! 30/01/21 Portes obertes

[Cat] Us avancem que el proper dissabte 30 de gener celebrarem la primera JORNADA DE PORTES OBERTES del 2021. 📣Properament obrirem la inscripció perquè reserveu plaça.

[Cast] Os avanzamos que el próximo sábado 30 de enero celebraremos la primera JORNADA DE PUERTAS ABIERTAS del 2021. 📣 Próximamente abriremos la inscripción para que reservéis plaza.
🔴 Fashion students on fire! [Cat] El projecte 🔴 Fashion students on fire! 

[Cat] El projecte ‘Hermetismo’ reflexiona sobre la relació entre l’essencial i el superflu. 

Està realitzat per les estudiants Paula Martínez (@laperronni) i Claudia Vilajosana (@claudia_vilajosana) a l’assignatura d’Iniciació a Projectes de Moda (@bau_moda) de 2n curs de Grau. Què us sembla?

[Cast] El proyecto ‘Hermetismo’ reflexiona sobre la relación entre lo esencial y lo superfluo.

Está realizado por las estudiantes Paula Martínez (@laperronni) y Claudia Vilajosana (@claudia_vilajosana) en la asignatura de Iniciación a Proyectos de Moda (@bau_moda) de 2º curso de Grado. ¿Qué os parece?

#fashion #fashionphotography #fashiondesign #design #bau #sombau #red #university #fashionstudents
Carregar més... Segueix-nos
c/ Pujades 118 08005 Barcelona
www.bau.cat
Noticias recientes
  • Una iniciativa artística digital reivindica els comerços emblemàtics de Barcelona
    gener 27, 2021
  • +Moments, una col·laboració de BAU i Can Felipa
    gener 25, 2021
  • ‘Apunts per a un incendi dels ulls’, nou poemari de Gabriel Ventura
    gener 21, 2021
  • ‘Inmaterial’, la revista científica de BAU
    gener 14, 2021
  • Flocon, un projecte d’alumni de BAU
    gener 12, 2021
Idioma
  • Català
  • Español
Subscriu-te