Quatre finalistes de BAU en els premis EtiquetaNews 2020

Els estudiants de segon del Grau en Disseny Cristina A. Casañas, Mònica Losada, Adrián Martín i Arnau Toledo han vist seleccionats els seus treballs

En la tercera edició de el concurs nacional d’etiquetes de vi 2020 EtiquetaNews, en què han participat 410 estudiants de tot el país, els estudiants de segon curs de Grau en Disseny, Cristina A. Casañas, Mònica Losada, Adrián Martín i Arnau Toledo, es troben entre els finalistes del concurs.

Les particulars circumstàncies en què ens trobem han fet que els organitzadors hagin posposat la selecció dels 10 premiats, el premi a el millor centre de formació, a el millor professor i al centre amb major participació d’estudiants, però no volíem deixar de compartir la nostra alegria pels quatre estudiants de BAU seleccionats.

En l’anterior edició del concurs, BAU va aconseguir col·locar a tres estudiants entre els 10 primers classificats i el premi a el millor centre universitari en disseny.

Aquí teniu els quatre projectes finalistes d’enguany, que han estat tutoritzats pel professor David Martín, de l’itinerari de Disseny Gràfic i Comunicació Visual.

 

 

Las Chiguitas ,de Cristina A. Casañas

Elles van ser dones que el 1936, durant la Guerra Civil, es van encarregar de veremar les vinyes a Bergasa, la Rioja. Les Chiguitas es van quedar soles en els camps i es van encarregar de conrear les vinyes de forma natural perquè aquestes creixessin i creessin autoprotecció. L’etiqueta és un homenatge a totes elles i a l’apoderament de la dona. Vaig decidir dissenyar l’etiqueta a partir d’una composició de collage en què recollís a totes les Chiguitas en una. Les imatges originals et traslladen a l’època però la composició transmet modernitat i actualitat.

 

 

Ruido, de Mònica Losada

Un elogi a l’imperfecte. El nom fa referència a les irregularitats de la terra a les vinyes: el soroll del caminar sobre el terreny i el cruixir de les branques caigudes; la irregular ombra provocada per la resplendor de la lluna; l’espontània coreografia que dibuixen els cossos nus de les vinyes. Aquest vi pretén fer un homenatge a aquestes imperfeccions. Al artesà i al que és irregular. Els seus acabats s’inspiren en la calidesa dels productes rústics i naturals. La seva composició minimalista inspira modernitat. Amb tot això, aquest vi pretén fer connectar l’essència del que espontani, tradicional i irregular, amb el contemporani.

 

 

Pal camino, d’Adrián Martin

Des de l’antiguitat, la bota de vi ha estat la fidel acompanyant de qualsevol persona que emprengués un camí. Terra, camp, tradició. “Pal camí” és tot això. Amb una il·lustració que retrata els peus cansats d’un pagès, el disseny d’aquest vi tracta de mostrar un reflex de la maduresa del vi. El motiu principal que m’ha impulsat a formalitzar aquesta proposta ha estat una expressió que utilitzen els meus cosins d’Andalusia. Quan realitzen un camí de pelegrinatge, sempre està present la següent falca: “vino pal camino”.

 

 

Priory, d’Arnau Toledo

Tens la possibilitat d’entrar en un nou univers, però primer descobreix-lo. Connecta els números i escaneja el dibuix amb l’app. En escanejar la imatge, t’apareixerà un codi que et re-dirigirà cap a una pàgina web on podràs descobrir els inicis del celler, com és el procés per a l’elaboració del vi, perquè Priory és un vi ecològic, i molta més informació sobre el nostre celler.

Priory és un criança del 2000, del celler Abbey, que commemora la història del vi del segle passat, la seva creació i conserva en monestirs. Actualment amb el canvi en l’organigrama de l’empresa i l’entrada d’un grup de dissenyadors, s’ha elaborat un nou disseny d’etiqueta per a Priory “monestir”, un vi que vol arribar a un públic més jove, però alhora provocar certa atracció i desig per a ser degustat.

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

BAU se’n va de ruta: aquestes són les dates dels salons d’orientació universitaris d’aquest curs

6 dies ago

Les capçaleres a la 57ª edició del Festival de Sitges tenen la marca BAU

1 setmana ago

El docent Mario Santamaría viatja fins a Berkeley per mostrar el seu projecte “Internet Tour”

1 setmana ago

HAUS inaugura en gran amb l’exposició “Speechless” de Claire Fontaine

1 setmana ago

Noticias relacionadas

BAU se’n va de ruta: aquestes són les dates dels salons d’orientació universitaris d’aquest curs

Les capçaleres a la 57ª edició del Festival de Sitges tenen la marca BAU

El docent Mario Santamaría viatja fins a Berkeley per mostrar el seu projecte “Internet Tour”

HAUS inaugura en gran amb l’exposició “Speechless” de Claire Fontaine

Tornen els graus universitaris, noves coordinacions de màsters i més oferta online per al curs acadèmic 2024-25

La docent Irena Visa presentarà a La Capella el seu últim projecte “dedicat” a la font de Montjuïc