El gran èxit del Festival d’Arts Lumíniques Llum BCN ha propiciat l’aparició de l’Off Llum BCN, un festival paral·lel a l’oficial organitzat per l’associació Poblenou Urban District, amb diverses propostes alternatives.
BAU presenta a l’edifici A del Centre dos projectes: la instal·lació interactiva Significats i un recorregut audiovisual sota el nom de Light up your senses.
Significats és una proposta de l’estudi The Others, creat per Joan Achón i Roger Vicente, alumni de BAU i en l’actualitat professors del Grau en Disseny. Una instal·lació lumínica interactiva i àudio-reactiva al voltant de 12 cartells analògics que a través del telèfon mòbil cobren vida. Significats exposa dotze paraules catalanes que són especials pel seu significat, la seva història o la seva sonoritat. Uns cartells que amb l’ajuda de l’app Artivive cobren vida, canvien, muten i es mouen. Un projecte per a poder gaudir i conèixer la llengua catalana des d’una nova perspectiva.
Light up your senses és una proposta de Akyute & Coso Nero que consisteix en un recorregut audiovisual amb dues instal·lacions.
WVN, una escultura lumínica de gran format suspesa en l’aire i un recorregut sensorial que usa la llum com si es tractés d’un radar per a comprendre el nostre entorn.
A peu de terra es podrà interactuar amb la instal·lació interactiva Sense Of Rhythm, centrada en la percepció de la música. En ella, els visitants creen ritmes i els experimenten de manera immersiva. La música, a més d’escoltar-se, inunda els altres sentits mitjançant efectes de llum i vibracions. Una experiència musical augmentada i accessible basada en el disseny universal, eliminant barreres per a persones amb discapacitat auditiva o de visió.
A més, estudiants de Grau i de Màsters han col·laborat en el projecte light art Persopectiva, que inspirat en les obres pictòriques de Josef Albers cerca reflexionar sobre el concepte de profunditat, color i espai.
El projecte és una proposta de Summalab —estudi fundat per l’artista lumínic Maurici Ginés— que inclou un workshop que respon a un dels desafiaments dellighting design i les escenografies lumíniques: aconseguir materialitzar la llum segons el projectat en el sketchbook o la pantalla i fer-ho realitat.
En el projecte han participat les estudiants de Grau en Disseny María Ardid i Jordina Roca, a més dels estudiants del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius Catalina Joy Ansaldi, Ana de la Mora, Álvaro Martín, Marta Minguell, Ana Karen Orozco, Raisa Pimentel, Azzurra Stilo i Diana Lorenza Tabares.