Campus Virtual
Search
Close this search box.

Lera Mamba, un projecte ètic i sostenible a la 080 Barcelona Fashion

Un nou model de negoci basat en el moviment upcycling (reutilització creativa), la qual cosa afegeix valor a la seva proposta de disseny.

La passarel·la 080 Barcelona Fashion arrenca dilluns 3 de febrer amb la col·lecció Factor 50 de Lera Mamba, la marca de moda ètica i sostenible de l’alumni Marta Pujol.

Lera Mamba proposa un nou model de negoci sense ubicació física; és a través de les xarxes socials on anuncien en quin showroom estaran instal·lats. Allà el consumidor pot veure una sèrie de patrons bàsics —ella els defineix com a motlles— que pot completar al seu gust triant teles i colors. Després de la producció, el client el rebrà a la seva casa en un termini màxim de deu dies.

A Lera Mamba només treballen amb finals d’estoc i segons la comanda, cosa que converteix al projecte en ètic i sostenible, ja que no genera excedent de producció. A més, està basat en el moviment upcycling (reutilització creativa), la qual cosa afegeix valor a la seva proposta de disseny.

Factor 50 que té com a referent al fotògraf britànic Martin Parr, qui capta la vida quotidiana d’una manera molt real i instantània i té una gran col·lecció de fotografies de la vida a la costa. D’aquest treball prové la inspiració de la paleta de colors i els tipus de teixits. La desfilada de Factor 50 va presentar els motlles disponibles en un primer look, tot en color cru i posteriorment el mateix model una vegada personalitzat.

Del bressol a la passarel·la

Marta Pujol es va graduar en moda en BAU. Criada entre teles i patrons gràcies a una mare que confeccionava vestits a mida, la seva primera experiència laboral va ser a Stradivarius (Inditex), on coneixeria la manera de treballar del fast fashion. Poc després, experimentaria un altre extrem del sector: un petit atelier familiar. La suma d’aquestes experiències i aprenentatges va donar com a resultat el seu actual projecte personal.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

7 hores ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

2 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

3 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

4 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega