Campus Virtual
Search
Close this search box.

Escoles amb valor: quan els espais també eduquen

Del 12 al 15 de desembre. La Dra. Mariona Genís, professora de BAU, codirigeix les jornades internacionals sobre patrimoni arquitectònic educatiu

Ja des de l’Antiguitat clàssica, un dels àmbits que ha dotat d’identitat les comunitats al llarg del temps ha estat l’educació. Més enllà dels llaços socials o de la ubicació geogràfica, haver compartit una mateixa educació orientada a un tipus ideal d’humanitat ha estat i és una de les constants de l’evolució de les diferents cultures fins a l’actualitat.

Les jornades internacionals Patrimoni Arquitectònic Educatiu. XLIIÈ Curset tenen com a objectiu reunir experts en Arquitectura històrica i en Pedagogia per tal d’explorar els reptes que suposa restaurar, intervenir i mantenir en ús edificis que han estat referents en el seu moment per haver allotjat projectes pedagògics pioners, com és el cas de la Bauhaus de Dessau, o el Tailiesin West de Frank Lloyd Wright, però també el de les escoles noucentistes catalanes d’en Josep Goday.

En les jornades es debatrà sobre els reptes i les oportunitats que suposa mantenir el passat d’aquest tipus d’edificis, precisament ara que el món educatiu está reivindicant de nou l’espai com a agent actiu de l’aprenentatge.

La Dra. Mariona Genis, professora de BAU i membre de GREDITS, és codirectora del Curset —al costat de l’arquitecta i investigadora Judit Taberna (UPC), recentment entrevistades a Perspectiva, l’espai d’arquitectura de Catalunya Ràdio— i forma part del comitè organitzador de les Jornades.

Unes Jornades organitzades pel AADIPA, una de les agrupacions del COAC, que també compten amb  la participació de les estudiants de Grau Doris Österle i Andrea Cases, i amb la col·laboració de BAU, Centre Universitari de Disseny i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

 

Del 12 al 15 de desembre de 2019
Més informació

 


Bauhaus (Dessau, Alemania), de Walter Gropius

 


Biblioteca pública, de Josep Goday

 


Tailiesin West (Scottsdale, Arizona, Estados Unidos), de Frank Lloyd Wright
Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

5 hores ago

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

11 hores ago

El Màster Universitari en Design Research presenta les seves dues noves becades per al curs 2024-2025

12 hores ago

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

5 dies ago

Noticias relacionadas

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

El Màster Universitari en Design Research presenta les seves dues noves becades per al curs 2024-2025

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS