Campus Virtual
Search
Close this search box.

Dansa del cosmos, una instal·lació artística de Marina Colell

De l’ 1 al 4 de abril. Un viatge a la dimensió quàntica. Una representació en forma de rajos de llum de la teoria de cordes

Dansa del cosmos és un viatge a la dimensió quàntica: què hi ha dins dels àtoms? Què forma les partícules elementals? La física quàntica és la ciència que estudia els fenòmens i successos de tot allò que és més petit que els àtoms, dins de les partícules subatòmiques.

La instal·lació de Marina Colell parla sobre la teoria de cordes, un intent de realitzar el somni d’Einstein: trobar una sola teoria per descriure l’univers sencer: des del macrocosmos —les galàxies, estrelles, els planetes, nosaltres— fins al microcosmos —el món quàntic i les seves partícules subatòmiques. La teoria de cordes postula que les partícules de tot l’univers són creades per unes cordes finíssimes que vibren, com cordes minúscules d’un instrument.

 

 

Dansa del cosmos representa aquestes cordes en forma de rajos de llum. El vostre moviment, en tocar cada raig, generarà partícules elementals que, combinades, creen els protons, els àtoms, i les forces físiques de la naturalesa que componen el macrocosmos. Us convidem a ballar entre les cordes de llum, creant petits universos efímers.

Aquesta instal·lació artística de Marina Colell, alumni de BAU, és l’evolució del TFG La simfonia del cosmos, que Colell va presentar durant el curs 2016-17 i amb el qual va obtenir la qualificació de 10 (matrícula d’honor). A més a més, va ser seleccionat per al Festival Blanc 2018 i ha guanyat el premi gaudeamusProjecta del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

La inauguració de la instal·lació tindrà lloc el dilluns 1 d’abril a les 19:00, que estarà situada en l’espai polivalent de l’edifici A de BAU, comptarà amb una performance de ballarins, minipresentació del projecte i altres sorpreses. Aquesta activitat forma pare del festival Extrabold i es podrà visitar fins al 4 de abril en horaris restringits:

 

Dimarts 2 d’abril de 20.00 a 21.30
Dimecres 3 d’abril de 18.00 a 20:00
Dijous 4 d’abril, d’11.00 a 14.30 i a partir de les 18.30

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

3 dies ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

5 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

6 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

7 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega