Campus Virtual
Search
Close this search box.

BAU Talks amb Mariska de Groot i Yolanda Uriz, del col·lectiu iii

Dilluns 28 de gener, 19:00. Masterclass oberta a totes les persones interessades en conèixer les últimes tendències audiovisuals i performatives

Invitades pel Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, les artistes multimèdia Mariska de Groot Yolanda Uriz impartiran una masterclass a BAU el proper dilluns 28 de gener oberta a totes aquelles persones interessades en conèixer les últimes tendències en els àmbits audiovisual i performatiu.

Aquestes dues creadores de reconeixement internacional formen part del col·lectiu iii (iniciativa d’inventors d’instruments), una plataforma amb seu a La Haya dirigida per artistes per a la recerca, producció, presentació i distribució de pràctiques radicals interdisciplinàries.

 

 

El col·lectiu iii promou la recerca artística i la creació centrada en el desenvolupament d’instruments de creació pròpia i mitjans performatius que es relacionen amb les quatre dimensions d’imatge, so, espai i cos. A l’inventar nous instruments i formats de presentació, iii porta el laboratori a l’escenari i ofereix experiències úniques i divertides per a tots els públics.

A la seva masterclass del 28 de gener, que forma part de la programació de BAU Talks i que porta per títol Play: Senses,de Groot explicarà com una història de mitjans obsolets alimenta la seva pràctica artística; mentre que Yolanda Uriz contribuïrà amb una visió general dels sentits, sobre com els percebem, i l’ús, no tan conegut a les arts, dels sentits al llarg de la història fins avui dia.

 

 

Mariska de Groot

Intrigada pels fenòmens i la història del so òptic, crea, interpreta i composa instruments i instal·lacions analògiques integrals de llum i so que exploren aquest principi de noves maneres. El seu treball sovint fa referència als invents mediàtics del passat, amb els quals pretén estimular una experiència multisensorial i fenomenològica amb llum, so, moviment i espai.

Yolanda Uriz

Amb un interès particular en els sentits inferiors (olfacte, gust i tacte), no només en el seu potencial estètic, sinó també en la seva implicació en política, gènere i percepció, el seu treball és una amalgama d’elements de l’art sonor, les arts visuals, inspiració en la ciència i tècniques del nou mitja-art, i es materialitza en instal·lacions i actuacions per a experiències immersives multisensoriales i s’ha presentat en festivals com Sonic Acts (NL), WRO Mitjana-Art Biennale (PL), Kontraste (AU), STRP (NL), SPARK (USA), Todays Art (NL), Oddstream (NL), Transmediale (GR), etc.

 

Dilluns 28 de gener
19.00
BAU, Edifici A, Espai polivalent (Pujades, 118)
Entrada lliure fins a completar aforament

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

49 minuts ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

2 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

3 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

4 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega