Campus Virtual
Search
Close this search box.

La fotografia cultural i experimental d’Eduard Olivella

Doble oportunitat per descobrir el treball de l'exprofessor de BAU a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i la Galeria Art & Documents Juan Naranjo

Doble oportunitat per descobrir el treball fotogràfic d’Eduard Olivella, professor de BAU durant molts anys, fotògraf professional i llicenciat en Història de l’Art, l’obra del qual pot veure’s al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia o al Cabinet des Estampes de la Biblioteca Nacional de París.

A l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona es pot veure l’exposició Documentant cultura, una selecció integrada per més de cent fotografies i documents que fa un repàs de la trajectòria professional d’Eduard Olivella, vinculada a la vida cultural barcelonina i a cineastes tan prestigiosos com Bigas Luna o a institucions de referència com la galeria Maeght o el Palau de la Música Catalana.

Alhora, documenta alguns aspectes dels processos socioculturals que van experimentar les classes mitjanes barcelonines des de principis dels anys setanta fins després dels Jocs Olímpics, un període que es va caracteritzar per un gran dinamisme i una expansió del consum cultural.

 

 

Paral·lelament, la galeria Art & Documents Juan Naranjo presenta la mostra Eduard Olivella, fotografies, 1970-1980, centrada en l’obra personal realitzada durant aquests anys en què va començar a utilitzar la fotografia com a matèria artística, realitzant una àmplia i interessant producció fotogràfica. Eduard Olivella, per la seva formació i pels seus interessos personals, es va relacionar tant amb els artistes conceptuals com amb el grup de fotògrafs pròxims a la Galeria Spectrum Canon de Barcelona, ​​que estèticament estaven interessats en la fotografia creativa.

L’exposició s’ha organitzat en una sèrie d’àmbits conceptuals i estètics que ens revelen una sèrie de constants que es repeteixen en el temps i ens endinsen en la seva particular manera de construir les seves fotografies. El tractament de la llum, l’oníric, el temps, la memòria, la forma i el ritme estan molt presents en els seus singulars imatges que el connecten amb la producció fotogràfica més interessant i innovadora a nivell nacional i internacional d’aquest període.

 

Documentant cultura
Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Plaça Pons i Clerc, 2)

Fins al 18 de maig de 2019
De dilluns a dissabte
De 10:00 a 19:00
Festius tancat

Entrada gratuïta
Eduard Olivella, fotografies, 1970-1980
Galeria Art & Documents
Juan Naranjo (Casanova, 136-138)
Inauguració: dimecres 16 de gener a les 20:00
Fins al 13 de febrer, amb cita prèvia a info@juannaranjo.eu

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

2 dies ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

2 dies ago

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

2 dies ago

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda

1 setmana ago

Noticias relacionadas

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda

Obert el període de Preinscripció Universitària per accedir als Graus en Disseny i Belles Arts de BAU

Pep Vidal, docent del Grau en Belles Arts, exposa la seva obra a l’ADN Galeria