Bea Bascuñan i Albert Jornet, alumni de BAU, són els creadors de SOLO, una publicació que es defineix com “una revista sobre bon cafè que té com a objectiu apropar-se a l’escena del cafè d’especialitat des d’un punt de vista curiós, personal i no-tècnic, oferint sempre contingut de qualitat de la mà de professionals i ments inquietes. Ens interessen les històries darrere dels professionals i els consumidors i volem compartir tot això d’una forma creativa”.
Bascuñan i Jornet es van conèixer a les aules de BAU; en tornar del seu Erasmus a Porto van tenir la idea de llançar Publications for Pleasure, un projecte editorial atípic que, entre d’altres, inclou els tres números de SOLO apareguts fins al moment.
Com la majoria de les seves publicacions, el tema que va motivar l’aparició de SOLO va sorgir una mica per casualitat després de conèixer a Jordi Mestre, de Nomad Coffee. Coincidència de punts de vista, feeling personal i atracció pel tema del cafè van donar lloc al primer número de SOLO, sense idea que tingués continuïtat.
Quan es va llançar el primer número, el boom del cafè encara no havia esclatat a Barcelona. Tot i que es veia venir que era un tema creixent, el segon número no va sortir fins a dos anys més tard… Ara que hi ha tants projectes sobre cafè i tanta gent interessada és evident que hi ha públic i contingut per anar creant nous números de SOLO.
El darrer número de SOLO, el tercer, inclou el desplegable This spoon is mine, un projecte personal d’Albert Jornet sobre culleretes que casa perfectament amb la idea de SOLO i el cafè. Vagis on vagis, dificilment trobes dos culleretes iguals i això dona peu a imaginar-te històries, crear un historial (de llocs, viatges, persones …). El desplegable és només una petita selecció de la gran col·lecció de culleres de Jornet, però mostra força bé l’esperit del projecte.
This spoon is mine pot aconseguir-se a través del web de SOLOMagazine.