Lucrecia Masson s’incorpora al cicle Interferències 2018-19 amb la conferència Projectes corporals fallits en la colonialitat del veure.
Amb la impuresa com a principi, Lucrecia Masson transita els camps de l’art, la teoria i l’activisme. El seu treball, principalment, indaga en la producció política del cos dissident des de la crítica descolonial.
Quan el cos pot significar ruptures i interferències a la colonialitat del veure? Com desaprendre un règim de la visualitat que produeix i crea cos, alhora que reactualitza la intenció regimentadora?
Els estudis, així com les propostes polítiques i artístiques al voltant de les persones grosses, han proliferat els últims anys en els nostres contextos de manera certament auguriosa. El cos gros es torna un cos que s’estudia i que es reclama com a possible, sobre el que es pensa i s’acciona. Endinsant-nos en la seva singularitat política, és possible trobar un punt de partida per pensar la normalitat/normativitat corporal, i en aquesta recerca es farà inevitable la trobada amb altres cossos dissidents, com ara el cos malalt i el cos divers funcional.
Un cop formulada la pregunta per la normo-corporalitat, i atès que les estandarditzacions que s’imposen sobre el cos tenen la seva base i suport en l’ordre colonial, es fa fonamental indagar sobre aquesta intenció que s’encarna i dóna lloc al cos bell, desitjable, sa i funcional.
Lucrecia Masson
Llicenciada en Ciència Política per la UBA i Màster en Teoria Crítica en el Programa d’Estudis Independents (PEI, 2014-2015) del MACBA. Ha participat en nombroses publicacions així com en diferents propostes transdisciplinàries on el cos ocupa un lloc central. Actualment integra el col·lectiu Ayllu, Accions anticolonials i és artista-investigadora per al projecte Una ciutat moltes fronteres 2018-2019 a Matadero-Madrid.
Dimarts 11 de desembre
18:00
BAU, Edifici A, Espai polivalent (Pujades, 118)
Entrada lliure, aforament limitat.