En les terceres Jornades Disseny per viure, organitzades pel Museu del Disseny de Barcelona, s’intentarà oferir una mirada propositiva al voltant de la diversitat funcional, pròtesis i ciborgs.
Tots, en algun moment, sigui per malaltia, edat, accident o simplement per haver-nos trencat una cama, no respondrem al cos normatiu. Normalment, les pròtesis externes ens ajuden a obtenir unes capacitats retallades. En realitat, tots utilitzem pròtesis; de les ulleres a la roba, del llenguatge als mòbils; tots estem envoltats d’eines que augmenten les nostres capacitats.
Durant tres dies veurem idees, propostes, projectes, que exploren com el disseny pot fer de mediador entre nosaltres i les nostres capacitats o la manca d’elles. Tecnologia, disseny, empatia i una mirada social poden transformar en empoderament una situació inicial de discapacitat. Des de l’art a l’esport, dels còmics de superherois al documental, una ullada transversal a un tema complex però alhora engrescador.
A la jornada de dijous 22 de novembre intervindran Raúl Goñi (amb la conferència Disseny atent) i Paloma G. Díaz (amb la conferència Destapa el control), professors de BAU, així com alguns alumni del centre.
Unes jornades comissariades per Òscar Guayabero que pretenen donar a conèixer projectes, experiències i reflexions sobre el disseny conscient i l’accessibilitat.
Del 21 al 23 de novembre
Museu del Disseny de Barcelona
Entrada gratuïta amb aforament limitat (es recomana reservar plaça)