El primer BAU Talks del curs 2018-19 el protagonitzaran Roc Albalat (alumni de BAU) i Pau Artigas, membres del col·lectiu Estampa, format per realitzadors, programadors i investigadors que treballen en els camps de l’audiovisual experimental i els entorns digitals.
En la seva intervenció Roc i Pau ens parlaran de tres dels seus projectes: El mal alumne. Pedagogia crítica per intel·ligències artificials, Espais latents i Imaginacions maquíniques.
Avui dia, les màquines veuen i aprenen, però què vol dir “veure i aprendre”? És possible pensar una pedagogia crítica per al seu aprenentatge? Com podem subvertir els usos normatius –comercials i de monitorització– d’aquestes eines? Si el món de la intel·ligència artificial utilitza la metàfora de l’aprenentatge, proposem pensar una pedagogia crítica: una intel·ligència artificial no mimètica que provoqui relacions i imatges inesperades. El mal alumne és un projecte d’investigació artística sobre els mecanismes de la visió artificial i l’aprenentatge per mitjà de xarxes neuronals.
La práctica del col·lectiu Estampa es basa en una aproximació crítica i arqueològica a les tecnologies audiovisuals, en les possibilitats de les eines interactives i en els recursos de l’animació experimental. Els seus projectes han rebut suport d’institucions com la National Film Board del Canadà, Arte, el CONCA, l’OSIC, Xarxaprod o Barcelona Producció, i s’han vist en centres d’art i cinemes com l’Anthology Film Archive, el Centro de Arte Reina Sofía o la Tate Modern.
Organitzat per l’Àrea de Cultura de BAU
Dilluns 12 de novembre
18:00
BAU, Espai Polivalent, edifici A
Entrada lliure